Dyreparken tilbyr studiepoeng til sesongledere

Kompetanseprisen til Dyreparken

Under Agderkonferansen som nylig ble arrangert fikk Dyreparken Kompetanseprisen 2015

Formålet med Kompetanseprisen er å stimulere til og øke oppmerksomheten omkring utvikling av de menneskelige ressurser i arbeids- og samfunnsliv. og nominasjonskomiteen sier om Dyreparken i sin begrunnelse:

«Dyreparken har en strategi der det er tydelig forankret i de overordnede mål og verdier at kompetanse skal ligge til grunn for handlingsvalg. Dette gjennomsyrer alt fra rekrutteringsprosess til videreutvikling av parken.”

Dette er et tydelig tegn på at reiselivet endelig får anerkjennelse for å være en næring å regne med. Atle Homme, daglig leder i Sørlandsbadet kaller utmerkelsen «et paradigmeskifte»..

Pre-pilot Motivasjonell ledelse

IMG_6432

Dyreparken og Universitetet i Agder presenterer pilotstudiet Motivasjonell ledelse og Lederskap i praksis.

Dyreparken har lenge jobbet systematisk og grundig med opplæring av sine ansatte. Et av tiltakene som er av nyere dato er et samarbeid med UiA om å tilby studiepoeng for sin sesonglederutdanning. Første gang studiet ble gjennomført var i 2015, da som en pre-pilot, kun for Dyreparkens sesongledere. De har gitt verdifull tilbakemelding om studiets innhold og gjennomføring slik at piloten som gjennomføres nå er mye tydeligere tilpasset sesongledernes arbeidshverdag.

Fagplanen inneholder temaer som motivasjon og arbeidsglede, hvordan motivere andre, coaching som verktøy og medarbeidersamtale. En stor del av studiet går ut på å reflektere over egen rolle som leder og i «Lederskap i prakis» skal alle levere en rapport med utgangspunkt i egen arbeidshverdag.

I 2016 tilbys studiet også til mellomledere i bedriftene som er med i klyngenettverket Usus, og det er 9 deltaker fra 7 ulike bedrifter som deltar. Følgende bedrifter er representert: 

  • Visit Sørlandet/Usus
  • Grimstad Bys museer
  • Sørlandets Kunstmuseum
  • Lindesnes Fyr
  • Vest-Agder museet
  • Sørlandsbadet
  • Hotel Norge Lillesand

Det arbeides nå med å etablere studiet som et fast tilbud og målet er å få dette inn som et statlig finanisert studietilbud ved Universitetet i Agder. Det er tenkt at det også fremover skal tilbys til mellomledere/sesongledere også i andre bedrifter i Usus.

Innholdet i studiet

Studiet består av to fag, Motivasjonell ledelse og Lederskap i praksis og hensikten bak er at dette skal være mulig å gjennomføre studiet mens man studerer eller jobber. Det er derfor lagt opp til jevnlige helgesamlinger gjennom våren og forsommeren.

Etter første samling ble det gjennomført en undersøkelse der 92 % rapporterte at de var svært godt eller meget godt fornøyd. De resterende 8 % var fornøyd.

Som deltaker på studiet føltes første samling som en vitamininnsprøytning. Universitetet i Agder stiller med engasjerende forelesere. Det blir nok en utfordring å få til lesing av pensum og eksamensinnlevering mens jeg er i full jobb, men jeg kan heldigvis bruke erfaring fra arbeidslivet og tidligere studier. I Visit Sørlandet har vi også jobbet systematisk over lengre tid med teamutvikling og mange av temaene i studiet er sammenfallende med det vi har vært gjennom. 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar om “Dyreparken tilbyr studiepoeng til sesongledere

  1. Tilbaketråkk: Reiselivsnyheter fra Sør-Norge – Reiselivskunnskap

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s