Pen vekst i antall gjestedøgn i september

septemberNylig lanserte SSB overnattingstallene for september måned. For Sørlandet var det hyggelig lesning å se at det ble registrert 18 236 flere gjestedøgn i september i år enn i fjor. Det gav en vekst på 17,2 %.

Det var vekst i både norske og utenlandske gjestedøgn. Norske gjestdøgn økte med 17.8 % mens utenlandske gjestedøgn økte med 14,4 %. Totalt ble det registrert 124 286 gjestedøgn i september i landsdelen.

God september for hytte og camping

Hytte og camping rapporterer om 18 323 flere gjestedøgn i september i år enn i fjor. Totalt sett ble det registrert 61 305 gjestedøgn innen denne kategorien i september. Utenlandske gjester sto for nesten 10 000 gjestedøgn, og tyskerne er største nasjonalitet.

Ferie- og fritid kompenserer for nedgang i forretningstrafikk

Nedgangstider i oljesektoren slår inn på yrkesrealtert trafikk på hotellene. Derfor er det gledelig å se at en økning i ferie- og fritidstrafikken i september har kompensert for nedgang i forretingsrelatert trafikk. Det ble registrert 62 981 hotellgjestedøgn i september, noe som gjorde at man havnet mer eller mindre ut likt som fjoråret (ned beskjedne 0,1%). Ferie- og fritdistrafikken økte med 29,1 %. Dog er det en utfordring at hotellene rapporterer om lavere losji inntekt pr. solgte rom.

Interessert i regionale tall?

Dersom du er interesserte i å se hvordan trafikken i september fordeler seg pr. fylke eller region finner du det på www.statistikknet.no/sor. Dette er en felles tjeneste for bearbeiding av statistikk fra SSB på regionalt/landsdelsnivå finansiert av Vest Agder og Aust Agder fylkeskommuner.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s