Veldig bra juli for overnattingsbransjen på Sørlandet

header2

Like før helgen kom SSB med de offisielle overnattingstallene for juli. Årets juli har vært en godt måned over hele Norge, og også på Sørlandet kan vi vise til gode resultat. Det viser blant annet besøktall på attraksjoner og opplevelser, og nå har vi også fått tallene på overnatting som viser samme gode utviklingen.

Samlet vekst i overnatting på 5,8 %

Samlet sett hadde Sørlandet en vekst på 5,8 %, noe som tilsvarer 31 076 flere gjestedøgn enn juli i 2014. Totalt sett ble det registrert 562 675 kommersielle gjestedøgn i juli i år.

Hotellvekst på 19,8 prosent sammenlignet med i fjor

I år er det spesielt hotellene som har gjort det bra i juli måned. Totalt sett ble det registrert 169 300 kommersielle hotellgjestedøgn i juli måned på Sørlandet. Det er 27 964 flere enn i 2014.

Dybdetall for Kristiansand viser også at hotellene har tjent mer penger pr. solgte rom i juli, og at man også oppnådde høyeste beleggsprosent og pris av de største byene.

Vekst på overnatting på hytte, telt/camping og bobil

Camping og hytteovernatting gikk opp med 0,8 %. Man holdt altså den gode trafikken fra i fjor, og økte med rett over 3000 flere gjestedøgn. Denne kategoren er en samlepost for hytte, telt/camping, sesongcamp og bobil. Når vi dykker litt inn i tallene så ser vi at det er har vært en fantastisk god vekst innen alle kategoriene, med unntak av for sesongcamping. Her er det registrert 27 000 færre gjestedøgn. Dette er et svært høyt tall, og trolig skyldes nedgangen at eierne av sesongcampplasser har brukt plassen sin mindre enn i fjor som følge av mer varierende vær.

Det er derfor gledelig å se at det har vært stor økning i de andre kategoriene:

  • Hytte: vekst på 1,7 %, noe som tilsvarer 2279 flere gjestedøgn enn i fjor.
  • Telt/camping: vekst på hele 26,3 %, noe som gir 16 331 flere gjestedøgn enn i fjor.
  • Bobil: vekst på 29,,2%. 11 440 flere gjestedøgn enn i fjor.

Stor andel overnatting «utenfor» statistikken

Som alltid når vi får tall for overnatting på Sørlandet er det viktig å huske at landsdelen har en svært høy andel overnatting som foregår «utenfor» statitikken. Dette er overnatting på såkalte ikke-kommersiellle overnattingssteder, nemlig hos venner og familie, privat utleie og andre overnattingsenheter som ikke plikter å rapportere inn tall. Videre sier tallene ikke noe om overnatting i gjestehavnene.

Vil du gå mer i dybden på tallene for juli?

I statistikken fra SSB er det mulig å gå inn på hver enkelt region for å se hvordan trafikken har vært i juli måned. Dette finner du på Statistikknett Sør. Ta også gjerne kontakt med daglig leder Heidi Sørvig i Visit Sørlandet As på tlf. 480 37 152 dersom du har spørsmål til overnattingstrafikken for juli måned eller ønsker utdypende kommentarer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s