Hotellene i Kristiansand tjente mer pr. solgte rom i august

August

Etter en knallbra juli måned med rekorder på både snittpris, RevPar og belegg, har hotellene Kristiansand fått tid til å trekke pusten i august.

Gjennomsnittsbelegget i august havnet på rett over 68 % – noe som er likt med fjoråret. Vi skulle gjerne sett en vekst, men den utfordrende situasjonen i oljebransjen gir seg også utslag for hotellene i Kristiansand. Endelig fordeling mellom ferie/fritid, yrkes- og kurs/konferansetrafikk har vi først når SSB offentliggjør sine tall for august. Det skjer først i oktober.

Det som er gledelig er at man har tjent mer på solgte rom i august i år sammenlignet med august i fjor. Hotellene snittpris i august økte med 4 % og gav en gjennomsnittlig rompris på kroner 861,-. RevPar økte med 3 % og endte på 588,36. Så selv om man ikke klarte å øke gjennomsnittsbelegget i august, så tjente hotellene mer pr. solgte rom enn i fjor.

Forklaringer

RevPAR gir en viktig indikasjon på hotellenes muligheter for lønnsom drift. RevPAR (Revenue per available room – Losjiinntekt per tilgjengelige rom) fremkommer ved at man multipliserer snittprisene med belegget. Eksempel: Et belegg på 60 % og pris på NOK 1.000 gir en RevPAR på NOK 600 (0,6 * 1.000)

Snittpris = losjiomsetning* / solgte rom (*) Mva og frokost er altså ikke med

Belegg = belagte rom / tilgjengelige rom (vanligvis i %, men når vi regner ut RevPAR er belegget mellom 0 og 1, for eksempel er 70 % = 0,7). Vær obs på at belegget svinger innenfor en by. Sentral beliggenhet betyr ofte høyere belegg.

Følgende hoteller rapporterer til Benchmarking Alliance:

Clarion Hotel Ernst, Comfort Hotel Kristiansand, First Hotel Kristiansand, Hotel Norge, Quality Hotel & Resort Kristiansand , Radisson Blu Caledonien Hotel, Rica Dyreparken Hotel, Scandic Bystranda, Thon Hotel Kristiansand, Thon Hotel Wergeland, Yess! Hotel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s