– Vi skal ikke gå i Quart-fella igjen

IMG_6221

Nå skal åtte av hotellene i Kristiansand samarbeide for å gjøre byen mer attraktiv for store arrangementer.

– Vi vil gi dem som vil ha et større arrangement, drahjelp fra hotellene. Å dra i gang større arrangementer er risikosport i høy grad. Hotellrom er en betydelig kostnad. Vi vil gi fødselshjelp til gode initiativer, forklarer hotelldirektør Eindride Lauritzen (bildet over) ved Clarion Hotel Ernst.

Han er mannen som har tatt initiativet til det spesielle hotellsamarbeidet i Kristiansand. Den store strandfesten Palmesus får direkte nytte av samarbeidet allerede i sommer.

Arrangementsbyen Kristiansand
Avtalen er at de åtte hotellene skal sponse et solid antall rom til artister og arrangørmannskap. Hensikten er at de som vil lage store konserter eller andre arrangementer, skal få det lettere økonomisk. Og Kristiansand skal bli kjent som den arrangørvennlige byen, og dermed tiltrekke seg arrangementer som skaper trafikk og business.

I Quartfestivalens glansdager fikk næringslivet i Kristiansand kritikk for dårlig delingskultur. Nå vil hotellene gi mer tilbake til arrangører, som en takk for den økonomiske aktiviteten de skaper i byen.

– Hotellene ønsker å stå samlet for gode initiativer og happenings i byen. Vi skal ikke gå i Quart-fella igjen, erklærer Eindride Lauritzen.

– Lettere å satse igjen
– Det begynte med at jeg ønsket å hjelpe Palmesus. Jeg hadde først en løs samtale med andre direktører på største hotellene. Vi har en historie i Kristiansand på at det ikke alltid har gått like greit. De har ikke klart seg fordi kostnadene har vært for store, og for få har vært villige til å hjelpe til, enten det gjelder handelsstanden, hoteller eller restauranter. Det ønsket vi å gjøre noe med. Dette er et initiativ som er kjempebra for byen og hotellene, sier Lauritzen.

Han utdyper effekten av drahjelpen slik:

– Noe av bakgrunnen for det som nå er etablert med Palmesus, er at det ikke skal mer til enn dårlig vær et år eller to. Når de får slik hjelp fra hotellene, er det lettere å satse igjen, forklarer Lauritzen.

6975667845_a76714c090_k10153816414_e7be49b9f1_kDisse åtte hotellene deltar i samarbeidet:

Clarion Hotel Ernst (bildet øverst til høyre)
Scandic Kristiansand Bystranda (bildet nederst til høyre)
Radisson Blu Caledonien Hotel
Hotel Norge Kristiansand
Comfort Hotel Kristiansand
Thon Hotel Kristiansand
Yess! Hotel Kristiansand
Budget Hotel Kristiansand

– Klokt og godt samarbeid
– Jo flere som er med, jo mindre belastning per hotell. Vi er avhengig av alle stiller opp for å få det til. Det er unikt at vi har fått til dette, fastslår Ernst-sjefen.

Og han nøler ikke med å rose hotellsamarbeidet enda mer:

– Alle hotellene er glad for at vi har fått til dette samarbeidet. Det er en for alle, alle for en. Det er veldig sjenerøst av hotellene, samtidig som vi tenker forretning. Det er et klokt og godt samarbeid hotellene i Kristiansand har fått til, mener direktør Eindride Lauritzen på Ernst.

– Vil trekke flere arrangementer til byen
Direktør Frode Jansson på Radisson Blu Caledonien Hotel har stor tro på prosjektet:

– Jeg tror dette samarbeidet vil ha en veldig god effekt. Det vil bidra til at det kommer flere store arrangementer til byen, sier Jansson.

– Når det er store arrangementer i Kristiansand, skaper det veldig mye verdier for restauranter og hoteller som vi ellers ikke ville hatt. Vi er med i samarbeidet fordi det vil ha en veldig positiv effekt for oss. Med en økning i belegg er det en god investering, fastslår Caledonien-direktøren.

– Skaper trafikk og etterspørsel
HeidiDaglig leder Heidi Sørvig (bildet til høyre) i Visit Sørlandet er veldig fornøyd med at hotellene i Kristiansand samarbeider på denne måten:

– Dette er veldig bra, fordi vi ser at arrangementer og store konserter har positiv innvirkning for hotellene. Å stimulere til at hotellene vil være med på å hjelpe til, så det blir enklere å lykkes, det er veldig positivt, sier Sørvig.

– Et arrangement som Palmesus trekker mange tilreisende til byen. Det er bra å være med på å stimulere gode arrangementer som skaper trafikk og etterspørsel i Kristiansand gjennom året, mener hun.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s