Ny turistside for Risør laget på rekordtid

Visit RISØR weblansering

Vi i Visit Sørlandet er stolte av å ha laget en helt ny turistside for Risør i løpet av fire korte uker. Vi omorganiserte oss til og med for å klare det.

Vi er også stolte av den nye Risør-nettsiden slik den nylig er blitt offisielt lansert av kommunen. Nå skal sidens skjebne overlates til hoveddommerne – gjestene som strømmer til Risør i hopetall.

7880033114_6dc227a77a_z

BYVANDRING: Risør er en idyll du bør ta deg god tid til. Foto: Terje Rakke/Nordic Life

– Sikre oss proff kompetanse
Jeg skal ta deg med på innsiden og fortelle litt om hvordan vi har jobbet for å skape Risør-siden. Men først bakgrunnen for at Visit Sørlandet fikk oppdraget.

«Risør klarer ikke henge med i den digitale hverdagen. Nå foreslår næringssjefen å sette ut den digitale profilen rettet mot turister.»

Det skrev lokalavisa Aust Agder Blad om begynnelsen på prosessen som nå har munnet ut i en nettside som nylig er publisert.

Les mer om fordelene med en side i Visit Norway-systemet

«Dette gjør vi rett og slett fordi vi ikke har kapasitet eller kunnskap nok i Risør kommune til å orientere oss og være til stede på alle de digitale plattformene som stadig skifter og blir flere», sa næringssjef Kamilla Solheim i Risør kommune til avisa, i forbindelse med at bystyret skulle behandle saken.

Hun understreket fordelene med outsourcingen av nettsidene til Visit Sørlandet:

Med en slik avtale sikrer vi oss proff kompetanse, samtidig som vi kjøper oss kapasitet i en bedrift som har veldig fokus på dette med digital tilstedeværelse.

Les mer om destinasjonssider Visit Sørlandet har tatt ansvaret for

14743197092_a3ea23009a_z

STOLT: Trebåtfestival og kystkulturhistorie betyr mye for Risør. Foto: Heidi Sørvig

Nybakt web-team tok jobben
Vi fikk januar måned på oss til å stable en side på beina, fra scratch. Og det i tillegg til alle de andre daglige oppgavene i en travel markedsføringsorganisasjon i reiselivet. For å jobbe mest mulig effektivt, omorganiserte vi oss i all hast. Fire av de ansatte ble flyttet inn på et eget, stort rom og etablert som Visit Sørlandets nye web-team.

Teamet fikk ansvar for å produsere gode tekster om Risørs rike tilbud til gjestene sine, finne gode bilder å illustrere med, sette opp sidene i nettpubliseringsprogrammet til Visit Norway, og til og med oversette tekster fra norsk til engelsk og omvendt.

Det var en krevende jobb. Mye informasjon å google eller bla seg fram til, og mange detaljer å sjekke. Hva var viktigst å begynne med? Trehusbyen, trebåtbyen, kulturbyen? Ja alt sammen. Bildeinnhentingen, -behandlingen og selve sideoppsettet krevde også mye innsats med tunga rett i munnen.

Og hensyn til både søkemotoroptimalisering (seo) i Google og mobilvennlighet lå fremst i bakhodet hele tiden.

Men i all beskjedenhet er det ikke første gang vi gjør en slik jobb. Dessuten viste omorganiseringen seg å være en fornuftig måte å jobbe på. Alle mann i samme rom og samme båt, så å si, var effektivt. Kort kommunikasjonsvei og rom for diskusjoner, ideer og konstruktiv kritikk.

5759773962_7879f193e0_z

BRANNTÅRNET: Risør har lysende utsikter som turistby. Foto: Terje Rakke/Nordic Life

Vi gleder oss til fotosafari
Nå har den lille, vakre og hvite byen Risør fått en nettside å møte turistene med i «shoppingfasen» i god tid før høysesongen. Men vi hviler slett ikke på laurbærene i Visit Sørlandet for det. Jobben med redaksjonsansvaret har bare fått en flying start. Nå må vi forfatte artiklene som mangler, for eksempel om lokal mat og spisesteder. Dessuten skal sidene få tyske versjoner.

Og til sommeren blir det flere fotosafarier på oss i Risør. På solskinnsdager, med utsikt til glitrende hav og muntre mennesker, skal vi vandre i byen som er så vakker at det nesten gjør vondt. Det er nesten for galt å ta seg betalt.

Opplev den nye turistsiden for Risør her

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s