Kristiansand skal bli best i Norge på barnevennlige restauranter

Visit barnvennlig merke* Barnas By Kristiansand er først i landet med spesiell sertifisering

Barnas By Kristiansand skal selvsagt ha Norges mest barnevennlige restauranter.

Derfor har vi satt i gang prosjektet «Barnas restaurant» – sertifisering av restauranter som oppfyller krav til barnevennlighet. Vi er først i Norge med en slik godkjenningsordning.

Vi styrker posisjon og omdømme
Vi i Visit Sørlandet har tatt et viktig valg når det gjelder strategisk posisjonering av Kristiansand som reisemål: Vi skal være Barnas By. Selvsagt, mener vi, når Kristiansand allerede har et så fabelaktig omdømme; sol, sommer, strand og Sabeltann.

Les artikkel på NRK Sørlandet her om lanseringen av Barnas By Kristiansand.

På Facebook-siden til Barnas By Kristiansand vil det komme mye spennende om det barnevennlige restaurantprosjektet. Hvis du klikker liker på siden vår, er det lettere for deg å følge med på moroa.

Sjekk Facebook-siden til Barnas By Kristiansand her.

(Bloggen fortsetter under bildet.)
Visit baby utklipp lav

Lønnsommere kundegruppe
Prosjektet «Barnas restaurant» er den første storsatsingen i Barnas By-regi. «Barnas restaurant» er forresten bare en arbeidstittel på prosjektet. Vi har ikke til hensikt å beite på det populære NRK-programmet.

Nå skal vi lage en godkjenningsordning for restauranter i Kristiansand som vil markedsføre seg som barnevennlige. Selvsagt i tillegg til at de er «voksenvennlige».

* Barnefamilier som er sultne på restaurantbesøk i Kristiansand, skal ikke være i tvil om hvor de får den beste servicen, maten og opplevelsen som er tilpasset dem. Skilt med «Barnevennlig, godkjent av Barnas By Kristiansand» skal lyse mot dem.

* Restaurantene i Kristiansand skal ikke være i tvil om at barnefamilier er en lønnsom kundegruppe å gjøre ekstra fornøyd. Slik at de kommer igjen og igjen, og anbefaler den veldig barnevennlige restauranten til alle de kjenner, i sosiale medier og ansikt til ansikt.

Slik skal vi gjøre det
Spisestedene i Kristiansand skal gjennom en sertifisering før de kan skilte med den gjeve betegnelsen barnevennlig restaurant.

De må blant annet oppfylle en rekke spesifikke krav for å bli godkjent. Har du barnestoler på plass? Kryss. Har du tilpassede barneporsjoner? Kryss. Har du tegnesaker så barna kan boltre seg på papirduken? Kryss. For eksempel.

Nå jobber vi sammen med restaurantbransjen for å sette opp en streng men rettferdig sjekkliste. I et møte med bransjen har de selv foreslått et hårete mål: Restauranter som skal gjøre seg fortjent til hedersbetegnelse, må tilby en opplevelse som skiller dem ut fra andre spisesteder.

Vi vil selvsagt også vite hva målgruppen selv, foreldrene, mener. I en brukerundersøkelse skal vi finne ut hvilke krav de stiller til en barnevennlig restaurant.

(Bloggen fortsetter under bildet.)

Austrud_ricaDyreparken_middag

(Foto: Peder Austrud)


Slik vil vi markedsføre restaurantene
Kristiansands barnevennlige restauranter skal markedsføres med blant annet eget skilt i vinduet, egen nettside med restaurantoversikt og aktiv bruk av sosiale medier.

Vi har planer om å lage en egen app for Barnas By Kristiansand. Der får Barnas restaurant en selvsagt plass.

Barnas By skal få egen logo etter hvert. Og ethvert prosjekt med respekt for barn må vel ha en maskot, en frodig figur som alle kjenner igjen. Kanskje Barnas By-maskoten dukker opp lys levende med kokkelue på i en restaurant der du sitter og spiser?

Vil du vite mer om det barnevennlige prosjektet vårt? Kontakt gjerne prosjektmedarbeider Inge T. Dalen på inge@visitsorlandet.com, eller 917 13 690.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s