Juli viktig for Sørlandet

Mange som hadde fine feriedager på Sørlandet i sommer

Mange som hadde fine feriedager på Sørlandet i sommer. Her fra Storesand på Fevik, Grimstad

 

Juli er fortsatt den viktigste måneden for reiselivsbransjen på Sørlandet.

I disse dager foreligger den offisielle gjestedøgnstatistikken (SSB) for juli. Værmessig var juli helt fantastisk på Sørlandet. Flere hoteller og campingplasser melder om rekordsommer, og gjestehavnene i landsdelen har også hatt gode dager.

I juli er det registrert tilsammen 531 599 gjestedøgn på Sørlandet. Dette er tilnærmet likt som i 2013. Hotellene har samlet sett hatt en vekst på +2,1 %, mens camping/hytte er tilnærmet lik fjoråret.

Overnatting på hotell utgjør 141 336 gjestedøgn, mens overnatting på camping/hytte utgjør 390 263 gjestedøgn.

Nordmenn er vår viktigste marked i juli, og utgjør 457 954 gjestedøgn mot 73 645 utenlandske gjestedøgn.

Kristiansand har størst vekst i juli

Kristiansandsregionen er den regionen i landsdelen som har størst vekst i juli. 10,3 % flere gjestedøgn sammenlignet med 2013 gav totalt 225 524 gjestedøgn. Norske gjester økte mest, med 19 443 flere gjestedøgn.

Camping/hytte står for 135 681 gjestedøgn (+11,4 %) i Kristiansandsregionen, mens hotellovernattinger utgjør tilsammen 89 853 gjestedøgn (+8,7 %).

Listerregionen har fin økning på camping

Overnatting i camping og på hytter utgjør den største kapasiteten/volumet i den vestlige delen av landsdelen vår. I Lister ble det totalt registrert 64 967 gjestedøgn i juli, noe som gav en beskjeden vekst på 1,2 %. Camping/hytte utgjør 51 174 gjestedøgn, og gikk frem 5,5% fra 2013. Hotellovernatting gikk tilbake med 12 %, noe som tilsvarte 1880 færre gjestedøgn i regionen.

Færre utenlandske gjester i Mandal og Lindesnes

Lindesnesregionen dekker Mandal og Lindesnes, samt de mindre kommunene Audnedal, Marnardal og Åseral. Regionen hadde rett i overkant av 3000 færre gjestedøgn i juli i år sammenlignet med juli i fjor. Det gav en nedgang på -7,3 %. Regionen står for tilsammen for 40 628 gjestedøgn av totalen på Sørlandet. Camping/hytte er absolutt størst i denne regionen, og selv om det var flere norske gjester som bodde på camping eller leide hytte/leilighet i juli ble det en svikt i trafikken fra det utenlansdske markedet sammenlignet med i 2013.

Grimstad og Arendal tilnærmet lik fjoråret

Både i Grimstad og Arendal var juli 2013 en god måned for hotellene. I år ser det ut som man kommer ut tilnærmet helt likt som fjoråret, med en liten «dypp» i Grimstad på 260 færre hotellgjester, mens Arendal har 86 flere :). Det er ikke skilt ut tall som viser trafikken på camping/hytte i Grimstad og Arendal på grunn av for smalt rapporteringsgrunnlag.

Færre nordmenn overnattet i Setesdal i juli

Setesdal har noe færre overnattinger i juli i år sammenlignet med juli i 2013. Totalt ble det registrert 37 067 kommersielle gjestedøgn i Setesdal, noe som gir en nedgang på -6,1 % eller 2 395 færre gjestedøgn. Camping/hytte utgjør i all hovedsak overnattingsstatistikken i Setesdal om sommeren, og i juli ble det registrert totalt 31 428 gjestedøgn på camping eller hytter i dalen.

Tallene viser noen innbyrdes geografiske forskjeller i dalen: Bykle og Hovden hadde færre utenlandske gjestedøgn i juli sammenlignet med i fjor, mens det i området Valle-Bygland-Evje var flere utenlandske gjester. Hele dalen samlet hadde noen færre norske gjestedøgn sammenlignet med 2013.

Risør og Tvedestrand = same procedure as last year

I Risør og Tvedestrand havnet gjestedøgnstatistikken ut omtrengtlig som i fjor. 240 flere gjester fant veien inn i statistikken, og totalt ble det registrert 34 835 gjestedøgn i våre to vakre sørlandsbyer i øst.

30 % av trafikken på Sørlandet er i juli

Juli er en viktig måned for reiselivsnæringen på Sørlandet. Tett opp mot 30 % av alle kommersielle gjestdøgn i landsdelen finner sted i juli måned. Det er en utfordring at trafikken er så konsentrert, og det er en målsetting om å øke trafikken i øvrige deler av året. Samtidig viser tallenes tale hvor viktig juli måned er for reiselivsbransjen på Sørlandet, og poengterer hvor sentralt det er å sikre trafikken i juli.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s