Storby og landsdel i ett selskap i sør!

9743436090_aab0626cb3_b

I dag er Visit Kristiansand og Visit Sørlandet to ulike reiselivsselskaper. I et samarbeidsprosjekt, har styrene i de to selskapene gått inn for ett større og sterkere selskap. På et ekstraordinært årsmøte fredag 20. september, ble styrets forslag om avvikling av Visit Kristiansand til fordel for styrking og oppretting av en storbyavdeling Kristiansand i selskapet Visit Sørlandet, enstemmig godkjent.

De største driverne innen reiselivet i Kristiansand uttrykte tilfredshet med å endelig kunne få et selskap å forholde seg til.

Giske roser Kristiansand og Sørlandet for fremtidsrettet reiseliv

Nærings- og handelsminister Trond Giske mener reiselivet i Kristiansand og på Sørlandet får større gjennomslagskraft når Visit Kristiansand og Visit Sørlandet blir ett reiselivsselskap.

– Kristiansand og Sørlandet går foran som et godt eksempel i nasjonal sammenheng, sier nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap).

Først i Norge med storbyavdeling

Norsk reiseliv har rundt 400 destinasjonsselskaper i dag. Staten vil redusere antallet kraftig for å få en mer effektiv og lønnsom næring.

Kristiansand og Sørlandet blir først i Norge med å organisere storby og landsdel i samme selskap.

Nærings- og handelsministeren mener Kristiansand og Sørlandet er på rett vei med «Nye» Visit Sørlandet:

-Dette er helt i tråd med regjeringens ønske om hvordan reiselivsnæringen skal være organisert. Vi ønsker større enheter som utnytter ressursene bedre og har større gjennomslagskraft, bekrefter Giske.

Mange gevinster ved samordning

Styreleder Kristian Råmunddal i Visit Kristiansand og styreleder Knut Dannevig i Visit Sørlandet peker på flere gevinster ved samordningen av de to selskapene:

  • Mer effektiv bruk av offentlige penger og andre ressurser med én slagkraftig enhet enn med to organisasjoner som også har noen overlappende oppgaver. I dag er det to organisasjoner med utgifter til administrasjon, hver sin husleie, to aksjeselskaper, separat regnskapsføring, kontorhold, websatsing.
  • Bedre service overfor de lokale reiselivsbedriftene, som får bare én organisasjon å forholde seg til. Visit Sørlandet er en felles kompetanseorganisasjon for landsdelen. Regjeringen har konkludert med at reiselivsnæringen er viktig å satse på. Derfor er det viktig at bedriftene får god oppbakking av en samlet organisasjon.
  • Sørlandet legger en del av premissene nasjonalt for hvordan en fremtidsrettet og moderne omorganisering skal gjøres. Samordningen av Visit Kristiansand og Visit Sørlandet oppfyller deler av en nødvendig opprydding i alle reiselivsorganisasjonene. Samordningen er først og fremst et svar på utfordringen fra regjeringen, om at det er altfor mange aktører i markedsføringen av reiselivet. Nå går Kristiansand og Sørlandet foran i oppryddingen, og er dermed et nasjonalt pilotprosjekt.
  • Nye Visit Sørlandet skal i tillegg til å jobbe med hele Sørlandet nå også jobbe med Kristiansand som merkevare, og dermed legge stor vekt på å markedsføre storbyen. Kristiansandsregionen og hele Sørlandet vil få et mer fremtidsrettet reiselivsselskap, der Kristiansand som storby skal sikres en fremtredende rolle.

For mer informasjon, kontakt:

Kristian Råmunddal, styreleder Visit Kristiansand, tlf. 476 10 163
Knut Dannevig, styreleder Visit Sørlandet AS, tlf. 905 18 738

Heidi Sørvig, daglig leder Visit Sørlandet, tlf. 480 37 152

En kommentar om “Storby og landsdel i ett selskap i sør!

  1. Tilbaketråkk: Nye destinasjonssider på Visit Norway | Visit Sørlandets Bransjeblogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s