Ferien begynner i Sør-Norge: Rundreisekartet 2012

Rundreisekartet 2012

Akkurat nå sitter jeg på kontoret mitt med en rykende fersk utgave av rundreisekartet 2012. Kartet er så ferskt at jeg ikke har mottatt mer enn et par eksemplarer foreløpig, men om et par dager kommer kontoret til å være fylt opp med pappkartonger som skal sendes ut til fjern og nær. 

Rundreisekartet er ikke noe nytt tiltak. Dette tiltaket ble startet da Sørlandet Reiseliv var ansvarlig for fellesmarkedsføringen av Sørlandet på det utenlandske markedet (dvs. Vest-Agder og Aust-Agder Fylkeskommuner), men Visit Sørlandet har vurdert kartet som et så nyttig verktøy for utenlandske turister i beslutning- og planleggingsfasen, og vi har viderført kartet med stadige endringer og utbedringer siden oppstarten av Visit Sørlandet i 2010. 

Kartet er primært blitt brukt som verktøy og DM under messedeltakelser i utlandet tidligere, og har de siste årene kun blitt trykket opp i et begrenset opplag. Med denne utgaven har vi virkelig slått på stortromma. Opplaget er økt betraktelig og vi har valgt å lage kartet på fire språk – tysk, nederlandsk, dansk og engelsk. I tillegg til distribusjon på messer i våre hovedmarkeder Tyskland, Nederland og Danmark, vil kartet bli distribuert gjennom transportørene Color Line og Fjordline, turoperatører og reisebyråer, samt at vi også vil legge kartene ut på de ulike turistkontorene i landsdelen og hos aktørene som har fått synlighet i kartet gjennom deltakelse i de ulike kampanjene Visit Sørlandet gjennomfører mot utlandet i 2012. 

Samarbeid med Telemarkreiser

En annen nyhet av året er at vi har valgt å lage kartet sammen med Telemarkreiser. Dette gjør vi av flere grunner, men den viktigste årsaken er at vi tror vi får en mye bedre synlighet og slagkraft mot målgruppene våre ved å stå sammen. Vi markedsfører oss sammen som Sør-Norge (oversatt Southern Norway, Züdnorwegen, Zuid-Noorwegen, Syd-Norge) – og kartet har undertitlene «Sørlandet, Setesdal og Telemark – Ferien din begynner i Sør-Norge). 

Som en forlengelse av samarbeidet med kartet deler vi også stand med Telemarkreiser under messen Vakantiebeurs i Utrecht, Nederland (10.-15. januar)

Utforming

Kartet er et utbrettskart som helt foldet ut består av to sider – en med korte tekster og lister over høydepunkter i landsdelen og tre ulike rundreiseforslag. På den andre siden finner du et kart med inntegnede reiseruter, samt bedriftsoppføringer av de bedriftene som deltar i utenlandskampanjene. Alle bedriften har også fått nummerhenvisning i kartet.

Hovedfokus

Det er begrenset hvor mye man kan få med i et slik kart, som både skal vekke reiselyst og være et verktøy i planleggingsfasen av en ferie. Vi har valgt å fokusere på landsdelens geografiske fortrinn i forhold til våre hovedmarkeder. Vi ligger nær Europa, og har gode forbindelser fra utlandet både når det gjelder ferger fra Hirtshals og direktelinjer med fly fra flere europeiske storbyer til Kjevik og Torp. Sør-Norge ligger også strategisk plassert på vei til Fjord-Norge (som for mange utenlandske turister er målet for ferien). 

Reiseruter og rundreisemuligheter opptar en stor del av kartet. Majoriteten av turistene til Sør-Norge er rundreiseturister som kommer med egen bil. Også de som bor på et sted (baseturistene) forflytter seg mye i landsdelen ved å reise på dagsturer. 

Reiserutene Nordsjøvegen, RV9 gjennom Setesdal, Brokke-Suleskarvegen, Telemarksvegen og Skagerrakveien blir fremhevet i kartet, og vi har tegnet inn tre ulike forslag på rundturer med fremhevede høydepunt og tips til stopp underveis. 

I tillegg har vi fremhevet de viktigste attraksjonene i landsdelen, ulike sykkel- og vandreturer og tips for dem som reiser med barn. De største festivalene og arrangementene er også tatt med. 

Kontakt

Ønsker du mer informasjon om rundreisekartet – ta kontakt med Hildegunn Skage Teinum, Visit Sørlandet – hildegunn@visitsorlandet.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s