Trafikkutviklingen på Sørlandet sommeren 2011

Ferske tall fra SSB viser at tendensene i juli videreføres i august. Hotellene opplevde økning, mens camping/hytteovernatting går tilbake sammenlignet med 2010.

Vekst for hotellene – mens camping/hytte «regnet» bort….

Hotellene har hatt en «god» sommer med en vekst på 8.3 %. Beklageligvis har camping/hytte fått merke det varierende været smertelig godt: det blir ikke feil å si at tilbakegangen i stor grad kan relateres til  norske feriegjester «regnet bort». Det samme gjelder til en viss grad for utenlandske feriegjester, men her er bildet noe mer nyansert ettersom det i vekst har vært en økning av utenlandske gjester i perioden. Et bilde som tegner seg er at Setesdal og Kristiansandsregionen har mistet noe av «stop-over-trafikken» som følge av det dårlige været: gjester som i fjor i august hadde planlagt en natt men ble 3 netter på grunn av fint vær etc. ser ikke ut til å ha gjort det samme i dag. Dette er gjengs for både utenlandske og norske gjester.

1,3 % samlet tilbakegang for juni – august trafikken

Totalt sett ble det registrert 1 043 937 gjestedøgn i landsdelen i perioden juni – august. Dette er 13 692 færre gjestedøgn enn fjorårets sommersesong. Hotellene har hatt en fin sommer med 8,3 % vekst samlet sett. Totalt er det 360 398 hotellgjestedøgn, noe som er 27 732 flere enn i samme periode i fjor.

Svikt på 10,4 % for camping og hytte

Det dårlige været må ta mye av skylden for den store tilbakegangen for hytte/camping i sommer. Dette er klart den mest populære overnattingsformen i landsdelen, og det merkes når det er 100 000 færre gjestedøgn registrert på camping/hytte i perioden juni – august. Totalt sett ble det registrert 883 422 gjestedøgn innen denne overnattingsformen. Det er norske gjester som står for den største svikten; hele 95 534 færre norske gjestedøgn er registrert.

August med variasjon

Tall for august bekrefter inntrykket fra julitrafikken; det er nordmenn som går mest tilbake i volum. Samtidig ser vi følgende hovedtrekk fra de ulike regionen:

  • Samlet vekst i Arendal/Grimstadregionen på 1,5 % i august. Hotell + 23,9 %, mens Camping/Hytte går tilbake med 7,2 %
  • Vekst i antall utenlandske gjester i vest: både i Lindesnesregionen og Region Lister er det økning i antall utenlandske gjestedøgn i august (hhv. +14,4 % og +4,8 %).
  • Kristiansandsregionen hadde 8 166 færre gjestedøgn i august. Hotellene holdt tilsvarende samme nivå som i 2010, mens camping/hytte gikk tilbake.
  • Setesdal hadde en samlet tilbakegang på 29,3 % i august, noe som tilsvarer 13 143 færre gjestedøgn enn august i fjor. Hotellene hadd en hyggelig økning på 26,6 %, men beklageligvis hjelper det lite for camping/hytte som hadde hele 14 541 færre gjestedøgn i august.

En kommentar om “Trafikkutviklingen på Sørlandet sommeren 2011

  1. Tilbaketråkk: Trafikkutvikling på Sørlandet 2011 « Visit Sørlandets Bransjeblogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s