Påsken gav knallåpning på sommeren på Sørlandet!

Mange fikk en forsmak på sommeren på Fiskebrygga i Kristiansand i påsken! (foto: A. Martinsen)

Årets påske gav en knallåpning på sommeren på Sørlandet!

Mens vinterfjellet sang på siste verset, viser tilbakemeldinger og bookingtall at Visit Sørlandets ambisjoner om å utvide «sommersesongen» på Sørlandet til å gå fra påske til høstferie, har gitt umiddelbare resultat.

Stor interesse for påskeferie på Sørlandet

Visit Sørlandets påskekampanje i samarbeid med blant annet Kristiansand Dyrepark hadde en målsetting om å fortelle gjestene at sommeren på Sørlandet starter allerede i påsken.

Påsketilbud på Sørlandet med overnatting og inngangsbilletter i Dyreparken brukt som «lokkemat» i en relativt beskjeden markedskampanje. Overnattingsaktørene som var med i kampanjen med overnattingstilbud i kombinasjon med inngangsbilletter i Dyreparken, melder tilbake om stor pågang og gode resultat fra gjester som ønsket å ta påskeferien på Sørlandet.

Påsken viser seg også å være en ferie hvor mange sitter «på gjerdet» med bestillingene:  gjestene booker tett opp mot avreise, og påskepakker ble booket helt opp til siste helg i påsken.

Formidabel vekst i bookingtrafikken i april

Booking via Visit Sørlandet Booking i april viser en formidabel vekst sammenlignet med samme periode i fjor. I uke 15 var det en vekst i antall bookinger på 55,6 % sammenlignet med samme uke i fjor. Samlet sett har vi hatt 31, 3 % flere bookinger i april i 2011 enn i april 2010.

Trafikken på www.visitsorlandet.com økte i april med hele 135 % sammenlignet med samme periode i 2009!

Gjestene våre er med andre ord i «Sørlandsmodus»!

Rekordpåske i Kristiansand Dyrepark

Landsdelens største attraksjon, Kristiansand Dyrepark, melder om rekordpåske med 30 000 besøkende.

Av andre positive trafikkrapporteringer kan nevnes at travle sommerbyer som Lyngdal og Mandal opplevde «påskeboom» i form av ferieturister som fylte opp både hus, hytter og campingplasser i påsken. Handelstanden i Mandal melder om beste påskeomsetning på mange år, og de andre sørlandsbyene langs kysten melder også om svært hyggelige feriedager i påsken.

Lindesnes Fyr hadde en økning på rett over 7 % i påskebesøket sammenlignet med i fjor. Nordberg Fort på Lista hadde over 1000 besøkende – noe som er en ganske formidabel besøksøkning sammenlignet med i fjor. Det fine været gjort at det riktignok ikke ble noen besøksrekord på Sørlandsbadet, men badelandet i Lyngdal melder om svært god trafikk i påskeuken.

Påsken har gitt oss en god smakebit i forhold til forventningene  vi har til sommerens ferietrafikk på Sørlandet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s