Kevin Costner til Sørlandet for filminnspilling i september!

Visit Sørlandet har gleden av å presentere nyheten om at Sørlandet blir location for innspillingen av oppfølgeren til «Danser med ulver» med Kevin Costner i hovedrollen!

I over et år har vi jobbet med filmselskapet som står bak den planlagte oppfølgeren av klassikeren «Danser med ulver» for å få lagt location til Norge og til Sørlandet!

I dag kan vi endelig gå ut og bekrefte nyheten om at filminnspillingen med Kevin Costner i hovedrollen starter i september på Sørlandet. Det er ikke tilfeldig at Sørlandet er valgt som location for filminnspillingen. Nordisk Villmark i Kristiansand Dyrepark og heiområdene i Sirdal, kombinert med gunstige klimatiske forhold er hovedårsakene til at Sørlandet ble valgt. Costner, som også denne gangen vil regissere og spille hovedrollen i filmen, har inspirert Kristiansand Dyrepark og godkjent det 27 mål store ulveområdet som location.

– Det skjedde i forbindelse med at Costner likevel besøkte oljemessen i Stavanger i fjor. Han har sponset betydelige summer i oljerenseselskapet Blue Ocean, og er en nær venn av en av mine nærmeste venner, forklarer styreleder Eigil Rian i Visit Sørlandet.

Stor betydning for reiselivsnæringen på Sørlandet

Visit Sørlandet ser med forventning frem til effektene av at en så stor internasjonal filmproduksjon blir lagt til Norge og Sørlandet. Det er raskt å tenke paraleller til både «Ringenes Herre» og «Star Wars» i denne sammenheng. Ikke minst vil selve filmproduksjonen i seg selv trekke stor oppmerksomhet; mer enn 250 personer tilknyttet produksjonen vil være stasjonert i landsdelen i minst en 3-måneders periode. I tillegg foventes det at innspillingen vil gi et massivt internasjonalt presseoppbud både under og i etterkant av innspillingen.

Visit Sørlandet har opprettet en egen prosjektstilling som har hovedansvar for oppfølging av filmproduksjonen for å utnytte markedspotensialet for landsdelen.

Statister søkes!

I forbindelse med filminnspillingen vil det være behov for et stort antall av statister lokalt i landsdelen. Første runde med engasjering av statister til ulike scener i filmen gjøres allerede i dag. Filmteamet inviterer til audition for statistroller kl. 12 gjennom personlig fremmøte ved gjesteservice i Kristiansand Dyrepark.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer om “Kevin Costner til Sørlandet for filminnspilling i september!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s