Fiets- en Wandelbeurs i Amsterdam

Representanter fra Norge informerer potensielle turister om vandring og sykling

Representanter fra Norge informerer potensielle turister om vandring og sykling

Visit Sørlandet deltok helgen 25.-27. februar på sykkel- og vandremessen «Fiets- en Wandelbeurs» i Amsterdam for 2. år på rad. Messen ble holdt i messe- og kongresssenteret RAI i utkanten av Amsterdam sentrum og er en godt besøkt messe med 22.100 besøkende i løpet av to dager. Dette er 16 % økning i forhold til 2010 (18.500).

Visit Sørlandet hadde en disk på Innovasjon Norges stand, sammen med aktivitetsbedriften Troll Aktiv fra Evje. Her stod også representanter fra de fleste regioner i Norge – Hammerfest, Northern Norway, Mørekysten og Kristiansund, Trøndelag, Lillehammer, Valdres, Fjell og Fjord (tidl. Eventyrveien) og Fjord-Norge. I tillegg var også Fjordline representert, samt et par nederlandske turoperatører som spesialiserer seg på vandring og sykling i Norge. DNT hadde også sendt ned sin representant Johan Fegri, som også holdt et meget bra innlegg om vandring i Norge og DNT-systemet på messens fagdag fredag.

Norge var temaland på årets messe, og kafeen rett ovenfor standen var utsmykket med flotte bilder av norsk natur, som de besøkende kunne vinne i et lotteri. Her var det også norsk underholdning i form av musikk og sang. Sjømannskirken var på plass med infostand og salg av norske vafler. Et panel av 20 Norges-eksperter  var invitert for å fortelle om sine erfaringer med sykling og vandring i Norge, og de fikk virkelig brukt snakketøyet under messen. Det gjorde også alle vi som stod på stand. Det var en enorm interesse for Norge, og brosjyrene gikk unna.

I løpet av messen kunne også de som ønsket delta på ulike foredrag om sykling og vandring i Norge. Her var interessen stor, og på flere av foredragene var det rett og slett ikke plass til alle som ønsket å høre på.

For å skape aktivitet på stand hadde Innovasjon Norge tatt med seg et vardespill bestående av «steiner» i ulike størrelser og former som man kunne bygge en varde med. Dette virket imidlertid ikke som det var tenkt; det var ikke satt av personale til å håndtere det. Men den store pågangen og interessen gjorde også at alle var fullt opptatt med å informere de besøkende. Etterhvert brukte vi fra Sørlandet vardespillet for å aktivisere barna som kom med foreldrene sine på messen. Bygget de en varde fikk de en premie, gjerne i form av et gavekort på Troll Aktiv eller i Klatreskogen dersom de sa at de skulle kjøre gjennom Setesdal i løpet av sommeren. For de som ikke hadde bestemt seg for reiserute til Norge, ble også gavekortene brukt for å få de til å velge ferge Hirtshals-Kristiansand og RV9 gjennom Setesdal. Nærheten til Kjerag og Lysefjorden ble også brukt aktivt, og Sørlandskartet var et godt hjelpemiddel for å vise de ulike reiseerutene i Syd-Norge.

Alt i alt en meget god messe som har gitt meg en del aha-opplevelser om forholdene for spesielt utenlandske syklister i Norge, men det får bli tema for en bloggpost ved en senere anledning.

Tilslutt en liten filmsnutt for å vise hvor folksomt det var på messen – sånn var det stort sett hele tiden:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s