«Uten en tråd» i Risør

Foto: Flickr/Andres Rueda (CC-lisens)

Til sommeren kan du oppleve Risør «uten en tråd».

Lokalavisen for Risør og omegn melder nemlig at det fra og med neste sommer blir gratis trådløst nettverk i hele Risør sentrum.

Tiltaket er først og fremst ment for besøkende til byen, og kommunen med samarbeidspartnere ønsker å gjøre det enklere for feriegjester å sjekke værmelding, lese aviser og generelt finne informasjon «online» når de besøker Risør.

ALL HONØR TIL RISØR KOMMUNE FOR TILTAKET!

Ikke fordi vi nødvendigvis tror at det kommer så voldsomt mange flere gjester til Risør som følge av at det er gratis å koble seg på internett, men mer fordi vi tror dette er veien å gå når det gjelder informasjon og ikke minst diaolog med feriegjestene.

Denne høsten har Visit Sørlandet hatt flere konstruktive og lærerike samlingen med nettverket av lokale reisemålorganisasjoner i landsdelen. Felles for langt på vei de fleste samlingene er at diskusjonene har vært fremtidsrettede med tanke på at stedene hvor vi «møter» gjestene våre er i en stadig endring og utvikling.

For 5 år siden diskuterte vi viktigheten av felles turistbrosjyre for Sørlandet – nå diskuterer vi viktigheten av gratis trådløst internett!

Tiden da den lokale turistinformasjonen var viktigste kilde til informasjon og opplysninger om reisemålet er definitivt forbi. I dag er det et utall av informasjonskilder som er tilgjengelig for gjesten som ønsker informasjon.Vi har tidligere blogget om plattformer som Gowalla og Foursquare, hvor gjesten får nyttig reiseinformasjon, veibeskrivelser og ikke minst tips fra andre om hva som er verdt å se, gjøre og oppleve på stedet.

Med Iphone og andre smart phones har utviklingen av «reisevennlige» applikasjoner eksplodert; vi som jobber med dette er allerede godt kjent med VisitNorways «reiseapp» (til sommeren kommer garantert mange av våre feriegjester også til å kjenne til den), app´n til Trip Advisor med 100 % brukergenerert innhold, Lonely Planet har egne applikasjoner for de største byene i verden, Wikipedias egen reisesak «Wikihood»…. Listen kan fortsette i det mer eller mindre uendelige.

Det som er poenget er at stadig flere av gjestene våre er eller vil i løpet av kort tid være aktive brukere av disse eller andre informasjonskilder. Med det som utgangspunkt er det all grunn til å gi honnør til Risør kommune for investeringen i gratis trådløst internett i byen. Det er «i tiden» og det er gjestevennlig. Ikke minst representerer det mange nye og spennende måter å tenke informasjons- og opplevelsesformidling i Risør!

Risør er på ingen måte «førstemann» ut med gratis trådløst internett på Sørlandet. I Setesdal har det i lengre tid vært gratis trådløst internett. Men vi synes likevel det var på sin plass å gi en ekstra honnør til Risør når vi ser desember på kalenderen og gleder oss litt til sommeren (selv om jula er like om hjørnet).

Send oss gjerne tips på andre steder hvor det er gratis å være «uten en tråd» på Sørlandet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s