Meget god trafikkutvikling i august på Sørlandet

Sørlandet kan vise til en meget positiv trafikkutvikling i august. Gjestedøgnstatistikken på Sørlandet for august viser en økning på 15,5 % sett i forhold til 2009.

Totalt var det 39 199 flere gjestedøgn i august i 2010 enn i 2009 i følge SSB. Både norske og utenlandske gjester viser en pen utvikling: 11 % økning i det norske markedet og 32,2 % økning av utenlandske gjester.

Nederland og Tyskland er også i august våre største utenlandsmarkeder. I august økte Tyskland med 41,4 % sett i forhold til august 2009. Det tilsvarer 32 162 flere tyske gjester. Nederland viser også en pen vekst; 15 908 flere nederlendere overnattet i landsdelen i august i år sett i forhold til i fjor. Dette er en økning på 28,1 %.

Hotellovernatting økte samlet sett med 8,7 %, mens hytteovernatting økte med 22,8 %. Både bobil, telt og vogn hadde også vekst; det er registrert tilsammen rundt 135 000 «campinggjestedøgn» i august. Til sammenligning var det 91 576 hotellovernattinger og 62 340 «hytteovernattinger» i landsdelen.

Lokale variasjoner

  • Kristiansandsregionen slår tilbake!

Etter en noe trått juli har Kristiansandsreigonen hatt en meget god utvikling i august. Regionen hadde 6 477 flere gjestedøgn i august i år enn i fjor. Det tilsvarer en pen økning på 6,1 % sett i forhold til i fjor.

  • Setesdal fortsetter veksten

Totalt var det 44 804 registrerte gjestedøgn i Setesdal i august i år enn i fjor. Det tilsvarer en prosentvis økning på 40,6 %. Det er en pen vekst i hele dalen hvor Bykle kan vise til 11 821 flere gjestedøgn (tilsvarer en økning på 43,2 %) mens Valle/Bygland/Evje hadde rett i underkant av 33 000 flere gjester (tilsvarer økning på 39,6 %).

  • Vekst i vest

Både i Lindesnesregionen og Listerregionen var august en meget god måned. Listerrregionen hadde en fekst på 23,1 % sett i forhold til 2010. Det tilsvarer 46 866 flere gjestedøgn – noe som nok merkes godt i regionen. I Lindesnesregionen var det rett i underkant av 30 000 flere gjestedøgn – eller en økning på 21 %.

  • Arendalsregionen økte med 17,8 %

Arendal og Grimstad har også hatt en god august. Hytte og camping/telt har hatt en økning – mens hotellene hadde en mindre tilbakegang.

  • Mer eller mindre lik august i Risør og Tvedestrand

I Risør og Tvedestrand var august 2010 tilnærmet lik august 2009.

Sommeren samlet sett;  mer eller mindre tilsvarende fjoråret

Vi har tidligere kommentert trafikkutviklingen i juli måned. Samlet sett viser SSB at sommeren i landsdelen mer eller mindre tilsvarer fjoråret. Vi hadde totalt 1 057 639 registrerte gjestedøgn i perioden juni – august. Dette er 0,5 % nedgang sett i forhold til sommeren i fjor. Dette tilsvarer ca. 5 500 færre gjestedøgn.

Nordmenn utgjorde rett under 860 000 gjestedøgn – en tilbakegang på 1,3 % sett i forhold til fjoråret. Utenlandske gjester økte med 3,2 % og totalt sett var det 197 695 registrerte utenlandske gjestedøgn registrert i landsdelen i perioden juni – august.

Lokale variasjoner:

  • Hotellvekst i Kristiansandsregionen

Kristiansandsregionen hadde en pen utvikling innen hotell, mens det var en svikt i overnatting på hytte og «tradisjonell» camping. Totalt sett ble det derfor en svikt på 7,5 % i de offisielle tallene sett i forhold til 2009.

  • Vekst på sydspissen

Lindesnesregionen hadde en hyggelig sommersesong med hele 19,8 % vekst. I Listerregionen var det flere hotellgjester, men en tilbakegang innen telt/vogn gjorde at regionen fikk en samlet svikt i gjestedøgnstatistikken på 5,2 %.

  • Hytte og «tradisjonell» camping øker i Arendalsregionen

Samlet sett hadde Grimstad og Arendalsregionen noe svikt i hotellovernatting, mens det var vekst innen hytte og camping. Totalt sett en økning på 0,7 % sett i forhold til fjoråret.

  • 10,9 % vekst i Setesdal i sommer

Setesdal hadde samlet sett en fin vekst sommeren 2010. Hotellene opplevde tilbakegang – mens det var økning «over hele linja» ellers.

  • Samlet sett god sommer i Risør og Tvedestrand

«Sommerbyene» Risør og Tvedestrand hadde 8,6 % økning i perioden juni – august i 2010 sett i fjorhold til fjoråret.

Ønsker du å ta et dypdykk i tallene? Gå inn på www.statistikknett.com/sor/.

For kommentarer til tallene ta gjerne kontakt med undertegnede:

Heidi Sørvig

daglig leder Visit Sørlandet AS

tlf. 480 37 152/e-post: heidi@visitsorlandet.com


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s