50+ messe i Nederland

Lista, Sørlandet. Foto: Johan Wildhagen, Innovasjon Norge

Som et ledd i Innovasjon Norges ekstra satsing mot Nederland har vi besluttet å delta på 50 + messe i Nederland fra 15.09-19.09. Messen finner sted i Jaarbeurs, Utrecht – og her skal vi stå på Innovasjon Norge sin stand sammen med en rekke andre destinasjoner fra Norge.

50+ messen er en årlig messe som har nesten 600 utstillere og 100.000 besøkende fordelt på 5 dager. Gjennomsnittsalderen på de besøkende er 61 år, og 81 % av de besøkende har oppgitt at de er interessert i reiser til utlandet. De besøkende kommer fra store deler av Nederland og 64 % av de spurte oppgir at de drar på ferie til utlandet 1-2 ganger hvert år. (Tallene er hentet fra 50 plus beurs egen brukerundersøkelse – 50plusbeurs.nl)

De to viktigste aktivitetene nederlendere oppgir som hovedmotivasjon for ferie i Norge er å slappe av og oppleve norske naturattraksjoner. Nederlenderene er og svært tilfreds med sin Norgesferie, og har en ganske høy grad av gjenkjøp. (Gjesteundersøkelsen 2009, TØI – Innovasjon Norge)

I 2009 hadde Norge 825000 gjestedøgn fra Nederland. Dette gjør Nederland til Norges femte største utenlandsmarked. Sørlandet hadde 7,18 % av disse gjestedøgnene i 2009. (Tall fra SSB) Tallene for 2010 viser foreløpig en liten nedgang i besøkende fra Nederland, men totalt sett en liten oppgang i utenlandske gjestedøgn. (Dette før tallene fra august foreligger.) Det at vi fortsetter å satse på Nederland er den høye graden av gjenkjøp – noe som også passer med prosjektet Arena USUS som tar utgangspunkt i å jobbe mot eksisterende turiststrømmer – i tillegg til at Sørlandet har hatt ganske mange pressebesøk fra Nederland i 2010- noe vi håper vil resultere i økt besøk i 2011.

Vi jobber nå med detaljer for markedsaktivitetene for 2011, og disse vil vi presentere på en egen kick-off for reiselivet på Sørlandet 21. oktober. Mer info om dette kommer etterhvert, men sett av datoen allerede nå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s